Miért is ez a címe a blogomnak? Pedagógus vagyok, és jól érzem magam a bőrömben. Tudom, hogy most ez nem divatos, de mit csináljak én már ilyen maradi vagyok...Tudok örülni a napi apró örömöknek - pl. ha a gyerek nem akar elmenni az órámról kicsöngetés után, vagy ha tudok segíteni a kollégának. Most egyszerre több weblapot is "futtatok", ezek a tanításhoz készülnek, de nem minden fér rá, pontosabban vannak olyan munkáim, melyeknek nem a gyerekek a célközönsége. Szóval ezt a blogot szakmai anyagok tárhelyének, gyűjteményének szánom, apránként gyűjtögetve, összerakosgatva.

2016. március 20., vasárnap

Virtuális osztályterem




Edmodo- digitális osztályterem, mely összeköti az otthont az iskolával


Az Edmodo egy biztonságos, oktatásra szakosodott szociális hálózat, egyfajta virtuális osztályterem, amit tanárok, diákok és szülők is használhatnak.
Szerkezete hasonlít a Facebook-hoz. A nagy különbség abban van, hogy csak csoporton belül kommunikálhatnak, külső zavaró hatások – reklámok, zaklatók- nem nehezítik a munkát.
A tanárok csoportokat (osztályokat) és alcsoportokat hozhatnak létre, házi feladatokat, segédanyagokat, felmérőket küldhetnek a diákoknak, osztályozhatják a diákok tevékenységét.
Az Edmodo-t használva a tanárok egymással is tarthatják a kapcsolatot, ötleteket, módszereket, szemléltető eszközöket cserélhetnek egymással, közösségeket hozhatnak létre.
A csoportokba bejelentkezett diákok az interneten keresztül hozzáférhetnek a tanárok által előkészített segédanyagokhoz, letölthetik házi feladatukat, elküldhetik tanáraiknak, ellenőrizhetik jegyeiket és kapcsolatot tarthatnak úgy a tanárokkal, mint diáktársaikkal is. Minden diáknak egyedi kódja van, ami biztonságossá teszi a hálózat használatát. A szülők láthatják gyerekük jegyeit, a tanár által kijavított felmérőket és kapcsolatba léphetnek a tanárral.
A linkre kattintva további ötleteket olvashatunk....
A program angol nyelvű ismertetője innen letölthető: Teachers_Guide_to_Edmodo.pdf 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése