Miért is ez a címe a blogomnak? Pedagógus vagyok, és jól érzem magam a bőrömben. Tudom, hogy most ez nem divatos, de mit csináljak én már ilyen maradi vagyok...Tudok örülni a napi apró örömöknek - pl. ha a gyerek nem akar elmenni az órámról kicsöngetés után, vagy ha tudok segíteni a kollégának. Most egyszerre több weblapot is "futtatok", ezek a tanításhoz készülnek, de nem minden fér rá, pontosabban vannak olyan munkáim, melyeknek nem a gyerekek a célközönsége. Szóval ezt a blogot szakmai anyagok tárhelyének, gyűjteményének szánom, apránként gyűjtögetve, összerakosgatva.

2017. november 10., péntek

Inter-Aktívan!

Az Inter-Aktívan! jó gyakorlatomat 2016 októberben kezdtem, az akkori 5.c osztályommal, természetismeret tantárgyban. Azóta ezzel a módszerrel dolgozunk, fokozatosan finomítva, egyre jobban bevonva a gyerekeket a tervezési munkába is.
A jó gyakorlat során a tanulókkal együtt, a hagyományos módtól eltérően, IKT eszközök segítségével közösen dolgoztuk fel a tananyagot közben új, tanulás segítő eszközöket is alkotunk. A tevékenység során kezdetben együtt dolgoztunk, majd egyre nagyobb mértékben képesek lettek önállóan dolgozni. Egyéni tanulási útvonalak kialakítására is lehetőség van, választhatnak a feladattípusok közül, attól függően, hogy kinek melyik intelligenciaterülete dominál. A gamification-t az értékelésbe vontam be, egyfajta pontrendszert kialakítva, mely a tanulási motivációjukat is erősíti. Az elkészült digitális anyagokat közzé tesszük a közös blogoldalon, így mások is használhatják. A jó gyakorlat jelenlegi produktumai itt tekinthetők meg: http://wstermeszet.blogspot.hu/
A jó gyakorlatomat 2017-ben Digitális Pedagógus díjjal értékelte a Tempus Közalapítvány.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése